söndag 5 september 2010

Lördagen den 4 September

Idag har vi varit i Silverdalen i "Alphyddan", Alphyddan är det nya huset "vi" har som pappa har totalrenoverat! Shit vad snyggt det blir, vi fikade och myste. Pappa sa att:"Här hoppas jag att ni trivs och kommer trivas, gå upp och prova era sängar Madde och Stoffe" ;)
Min pappa är helt fantastisk, bättre och mer älskad pappa få man leta efter kan jag tala om!!!
Desoto trivdes som fisken i vattnet, han lade sej på gardinera som Kerstin la upp och strök men go och hundvan som hon är efter ha haft 3 schäfrar så bara skrattar hon och säger att: "låt honom hållas, han är ju bara nyfiken och måste känna sej som hemma";)

När pappa, Mattias och barnen åkte till lagret så gick jag dit med Desoto. När vi kom dit så hade redan pappa och Mattias lastat på grejerna till kaminen på kärran. Vi åkte sen och överraskade farmor och farfar och de blev jätteglada att vi kom. Farfar var som vanligt i trädgården och hade lagt om halva gången med plattor på baksidan och grävt om gräsmattan... Vi snackar här om en man på 85 år!!! Underbara farfar.
Farmor kom precis från stället som hon älskar och inte kan hålla sej ifrån trots rygg, höft och bensmärtor- skogen! Efter värktabletter och med en käpp i handen som stöd bland alla rötter och sten så traskar hon iväg med sin svampkorg, min underbara farmor som blir 88 år i november. Älskar er såå mycket!

Hon gav Desoto falukorv och tycker att han är såå söt. Innan vi åkte fick vi hemkokta och rårörda lingon. Svamp blir det nästa gång sa hon ;)
Efter middagen hemma så körde jag Madde till Gransnäs på sitt första Konfirmationsläger, de var 10 tjejer som skulle sova i en stuga i de vackra Aneby-skogarna. I kväll har jag, Mattias och Stoffe bara myst och tagit det lungt.
Snart blir det sängen eftersom det står arbetsdag på schemat imorgon.




Älskar dej Mattias!