torsdag 15 mars 2012

Trött och åter trött

Sist jag skrev orkade jag inte dra allt som jag varit med om så varför inte ta lite nurrå??
Förra måndagen skulle jag åka till min praktik, körde igång bilen som jag brukar göra för att den ska bli varm (livrädd att bli för kall i kroppen). Jag gick in för att ta mina Epilepsimediciner som vanligt och plocka ihop mina grejer som skulle med. Jag kände att ett anfall var på väg men tänkte att det är väl ett mindre som det brukar vara.

Min sambo var ute i trädgården med hundarna och jag kände att det blev mera och mera, jag slog på rutan och han fattade direkt vad som stod på. Jag hann få fram mina stesolid klysma men sen hann jag bara skrika "Skynda dig" till Mattias. Det blev ett kraftigt grand mal-anfall. Jag är alltid vaken under mina anfall så det smärtar något djävulskt. jag har inte haft något sånt här stort på kanske 20år. Jag sov i 6 timmar efter och var sen efter det jättetrött med stesolid i kroppen + att kroppen krampat kraftigt.
Efter detta sov jag i stort sett hela tiden i 3 dygn men bestämde mig för att åka till praktiken på torsdagen.

Jag satt och skrev diktat på förmiddagen och började efter lunch men kände att jag blev yr och började må illa. De bad mig gå in och lägga mig på en brits, jag hade frossa och fick 4 filtar men frös ändå. De tog blodtryck som låg på 101/63 och annars ligger det på 140/80, de sa att de skulle komma in efter 10 minuter igen.
När de kom tillbaka tyckte de att jag fått tillbaka färgen och sa att det nog var högre men istället var det 90/60...
De tippade huvudet och läkare kom in och sa att jag skulle ta koncentrationsprover på mina Ep-mediciner dagen efter och jag fick inte gå till praktiken på fredagen. Jag tog proverna som sedan visade sig ligga bra.

Huvudvärk och yrsel satt kvar så jag beslöt mig för att ringa och rådfråga på söndagen för efter ett anfall brukar jag har huvudvärk fram till dagen efter. Jag sa att jag inte ville åka in men det tyckte de. Väl där så skickade de mig vidare direkt till medicinakuten och jag fick träffa en neurolog...ENSÖNDAG! Jag hade en otrolig tur:)
Han undersökte mig och hade läst att jag har Eds och undersökte min nacke och sa att huvudvärken och yrseln kom därifrån. Han skulle beställa en datortomografi på nacke och halsrygg och för att nerverna i nacken som går fram i halen är så pass spända och gör att jag inte kan vrida huvudet så skulle jag äta muskelavslappnande i 5 dagar, stesolid 3 tabletter/dag... Jag som vet av erfarenhet att jag blir helt utslagen av dem...

Jag har ätit dom men det har inte hjälpt så jag ringde själv till röntgen idag och fick en tid redan imorgon. Nu hoppas jag nästan på att de ska hitta något så de kan göra något åt smärtan i nacke och rygg.
Jag har varit hemma från skolan mån-ons och åkte idag men Mattias var ledig så han körde men jag klarade bara förmiddagen fast min lärare tyckte att jag skulle vända och åka hem igen så fort jag kom, för hon sa att jag ligger mer än över topp i Anatomi och kan allt så jag behöver inte ens tänka på att vara med på lektionen, känns kanon! Tack Annica=)

Jag har lite uppgifter som jag ska göra hemma men får ta det lite då och då när jag orkar, nu är jag så trött så jag skulle kunna spy. Knäna värker, vristerna gör att jag har svårt att gå.
Jag köpte ialla fall solkort i tisdags och solade och idag solade jag och Kimberly. Det är helt underbart vad jag slappnar av.
Ja, nu vet ni historian och jag hoppas nu att det lugnar ner sig snart.
Ha det gott så hörs vi snart!

/L