söndag 9 januari 2011

Längtan till sommaren 2011


Det är ju så underbart när allt blommar på sommaren, denna bilden tog jag förra sommaren på våran fina buske på trädgården. Önskar att den skulle blomma nu igen men tyvärr så tar det ju ett tag till.
På Onsdag tar jag tag i det som jag måste inför sommaren 2011 som många andra med mej gör... VV var stängt förra onsdagen p.g.a att det var helgdag som jag absolut inte hade i tankarna.

Jag äter alldeles fööör mycket godis! Sockret tar kål på min kropp... Måste ta tag i det nu igen, jag har klarat det förut och ska klara det igen. Sammanlagt har jag ju gått ner från 82kg men det vägde jag ju när jag fått min dotter för 14år sedan, jag tränade 5 dagar i veckan och nu när jag inte får träna så måste jag komma på ett sätt som jag klarar av. Jag sa inte hur mycket jag gick ner förresten...jag var nere på 54kg som lägst så det är ett antal kilo. Nu har jag tyvärr gått upp några kilo igen som jag vill ner men dom kilona tar vi inte här.....=)

Ha det gott! Kram

I´m Back to Blogspot!

Har funderat och funderat och det fick bli aatt gå tillbaka till Blogspot! Men man måste ju testa sina vyer lite... Blev lite jobbigt att lära sej en massa på nytt. Nä åter till min hederliga blogg.
Kollade och denna va inte heller värd så lite, lite skoj det där faktiskt.

Idag går det knappt gå utanför dörren...ISGATA! Se upp alla när ni går ut! Vi ska ta med hundarna ut på promenad sen efter de har ätit, gäller att smyga fram...
Nu dricker jag kaffe och myser i soffan. Jag skriver mera ikväll eller imorgon efter barnen åkt till skolan som börjar igen efter jullovet. Skönt att komma in i rärra vardagen igen ;)

Vinterkräksjuka

8 Januari

Ja, nu har vinterkräksjukan anlänt till vårat hem... Jag har varit uppe hela natten med min dotter som har mått dåligt, vi andra har tagit vitpepparkorn så jag hoppas att risken för oss minskas. Vet inte om jag tror på det men försöka går ju. Det blev att inhandla CocaCola 3liter och 3 liter Blåbärsproviva.
Jag sitter här och funderar på vad det ska bli till middag...har inte kommit på nåt bra än men jag får titta i frysen vad som finns. Orkar i alla fall inte dra iväg till affären efter en vaken natt.
Mattias målar och grejar för fullt i matsalsdelen för att renoveringen ska bli klar, jag själv kan inte göra mycket annat än att sitta stilla och glo för smärtan är i stort sett olidlig vissa stunder. Inatt hände något i ryggen så jag kan inte vrida huvudet åt något håll och igår kväll small det till i vänster knä så på måndag blir det att ringa min naprapat.
Jag ska köpa mej en värmedyna som jag kan ha vid TV:n för i sängen har jag en värmemadrass som jag kör igång innan jag lägger mej på kvällarna. Jag har nu ett stöd med skena till högerhanden för att stabilisera handleden men tennisarmbågen går inte över så på tisdag blir det kortisonspruta nummer4 hoppas jag för att se om det lindrar något. Jag har ett knäskydd med skenor på sidorna för att stabilisera vänster knä men behöver till höger med och ett fotledsstöd till behöver jag så att jag kan ha till båda fötterna.
Inatt hade jag på mej fotstödet för det kändes som om märgen skulle värkas sönder, värktabletterna kan jag inte ta som det är nu, jag är utmattad av smärtorna och tabletterna gör att jag knappt vet vem jag är, bara sover och sover. Jag hörde inte ens att telefonen ringde häromdagen 4gånger när den låg vid örat... Nä, det går inte. Ialla fall inte när jag har barnen här.
Nä nu måste jag fixa lite mat! Hörs snart igen ;)


Barnen på semstern sommaren -10

Spännade

8Januari

Nu har jag haft denna "nya" blogg i bara några dagar och det är redan snart 190 besökare... Skoj att ni tittar in även om det bara är av nyfikenhet ;) Ni är såå välkomna ALLA!
Jag tittade runt lite på bloglovin och andra blogguppdaterungssidor och hittade att man kan få ett bloggvärde på sin blogg, hmm jag chansar och bara kollar tänkte jag och trodde att det skulle visa 5kronor eller något men shit vad jag blev chockad!!! 3707 Kronor var den värd!!! Undrar vad de går efter... Får undersöka detta.
Funderar på att bli en heltidsbloggare och starta eget nu när jag ändå sitter hemma och är sjukskriven och inget får göra.....Näää, tror inte det...Skulle jag aldrig lyckas med, jag har ju fullt upp med att fatta detta nya med bloggproffs. Men jag måste ändå säga att denna sida är roligare än blogspot som jag hade innan och innan det hade jag blogg.se. Man ser skillnader fast det tar lite tid att lära sej, det största ordet är just nu TÅLAMOD ;)
Jag vill t.ex lära mej att få in annat typsnitt och annan storlek och färg på min text men det lär jag mej med tiden, en sak i taget nu känner jag... Jag har mycket planer för min blogg men uppdateringen får ni se vad det lider, har mycket att lära än ;)
Idag har jag städat bort ALLA julsaker, finns inte en penal kvar som kallas för jul, bytte runt med lampskärmarna lite med och ska kolla runt på nya köksgardiner så våren får komma in i vårat hus. Jag var inne på jobbet en sväng och hälsade på och tog lite fika, mysigt att få prata med sina arbetskamrater även om det bara är för en liten stund eftersom det alltid händer något på våran avdelning... I eftermiddags kom barnen till mej och det är verkligen MIN vecka nu! Vi har ätit god mat med tända ljus och har bara haft en massa mys.
Nä nu är det dags att inta sängen, det är en dag imorgon med. Ha det gott alla! <3

Slappardag

5 Januari

Ja idag har det verkligen varit en slappardag, men det var det igår med. Jag får nog sluta att ta dessa värktabletter för jag bara sover... Dagen blir ju helt förstörd. Idag har jag mått lite bättre, har t.o.m kunnat dammsuga och torka av golven här hemma. Var tvungen, tål inte se skiten! Det sägs ju att "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete"... men nu tänkte att då får det bli ett rent helvete för nu måste golven tas! Skönt att det är gjort!
Jag har pratat med min chef idag och med facket, mina funderingar är att börja plugga till hösten. Jag vet ju nu att jag inte kan gå tillbaka till avdelningen mera efter 9år som undersköterska. Jag saknar jobbet och arbetskamraterna något fruktansvärt och nu är det ett tag sedan som jag var uppe där och hälsade på och fikade för det har inte funnits ork till det.
Pluggandet kommer iså fall bli på Handelshögskolan i Jönköping till Vårdadministratör och utbildningen är på 2år, jag blir i så fall tjänstledig från jobbet och min tjänst görs om till vårdadministratör sen iså fall för det kommer behövas det år 2013 sa dom till mej på personalavdelningen. Vi får se vad som händer framöver.
Imorgon funderar jag på att plocka bort alla julsaker utan granen (som är av plast) och stjärnorna, det får vara kvar men resten åker upp på vinden.  Jag vill ju som sagt ha vår nu men det tar ju ett tag till om det ska fortsätta så här med snön.
Ikväll har vi ätit god mat som bestod av Hasselbackspotatis, fläskfilé, champinjonsås och sallad. Det var så himla gott och sen kaffe och likör43 på det ;)
Ha en trevlig Trettondagshelg alla! Kram

Vill ha vår

4 Januari


Det har snöat hela natten, jag vill ha vår nu så man kan vara ute och greja istället. Denna snön tar snart musten ur mej... Idag har jag typ inte gjort någonting, jag och vovvarna sov i 2 timmar!!!! Behövligt antagligen, jag bara stängde av telefonen och struntade i allt en stund.
Jag har en underbar sambo som ställer upp jämt, vad skulle jag göra utan honom? Finns inte en tanke på ett liv utan Mattias i mitt liv, hoppas på bröllop i framtiden ;) Han är den jag vill åldras med.
Jag har haft underbara samtal med två vänner i eftermiddag, pratade egentligen inte om något speciellt men bara av att höra deras underbara stämma gör mej glad. Julia och Clara, ni är goa! Tycker om er massor. Clara och jag har varit vänner ända sedan våra söner gick på dagis tillsammans, då var min Christoffer 3år. Vi har alltså känt varandra i 9år, jag kan skratta och gråta i hennes sällskap, prata med henne om allt och då menar jag verkligen i detalj ALLT!
Julia har jag känt i ungefär 7 år tror jag... Hon är en underbar vän som jag berättar mycket för, alldeles för mycket vissa gånger som är meningen att jag ska hålla hemligt.... Eller hur Julia? ;) You know what I mean... För 5år sedan berättade jag något som bara hon fick veta... Hon är verkligen en vän man kan lita på i vått och torrt, hon är lugn och en sån vän är nåt som jag behöver ;)
Nu till hur maten går... Igår gick det ganska bra, bra frukost, middag och kvällsmat men idag mindre bra... Imorgon ska jag försöka ta mej in till Tranås på Viktväktarna för att komma igång med maten ordentligt igen, hoppas att jag mår bättre imorgon bara för jag vill verkligen åka in.
Jag ska försöka börja trampa lite smått på min rosa motionscykel som jag fick i julklapp av Mattias. Så underbart smidig och enkel. Får börja försiktigt eftersom mitt träningsliv inte får se ut så som det har gjort innan i mitt liv tyvärr... Ingen styrketräning, ingen spinning, ingen pump, och ingen löpning...Gahhhh, vad det är frustrerande. Men det skulle inte fungera ändå, det känner jag ju eftersom jag har svårt att gå i trappor upp och ner och när jag suttit stilla så fungerar inte fötterna och knäna som de ska... Jag får göra det bästa av det ;)

Nytt år och nya möjligheter

3 Januari

Nu är vi inne på år 2011, 2010 var både bra och dåligt. Dåligt p.g.a att jag fick min diagnos Danlos syndrom men bra för att jag tycker det är bättre att veta varför smärtan i kroppen blir bara värre och värre.

Nu har vi snart haft våran lilla Shih Tzu valp i 1 vecka och det  fungerar jättebra tillsammans med våran Tibetanska Spaniel, de leker, äter och sover tillsammans. Våran Shih Tzu som heter Tjabo är nu 12 veckor och ska få sin vaccinationsspruta ikväll, skönt att man nästan bor granne med veterinären ;) Våran Tibetanska Spaniel som heter Desoto är nu 9 månader.
Tjabo är ju inte riktigt rumsren än men han har börjat att göra sina behov ute flera gånger om dagen och då får han såå mycket beröm av matte och husse. Det gäller och passa honom efter han har ätit, han äter ju nu 3 gånger/dag medans Desoto äter 2 gånger/dag.
På onsdag måste jag ta mig in till Viktväktarna, går jag inte dit inom en 3årsperiod så avskrivs jag som guldmedlem och det vill jag INTE! Jag kämpade med detta såå länge för att få detta guldmedlemskort så det gäller att hålla det kvar. Nu ska jag titta i frysen och förbereda lite middag tills Mattias kommer hem.
Ha det gott så hörs vi snart!
Linda