torsdag 19 maj 2011

Träningsbloggar!

Jag har börjat läsa träningsbloggar och blir mycket inspirerad av andra;) Skoj att se hur andra gör med sin löpning o.s.v.
Idag har jag haft en vilodag från löpningen med jag har städat färdigt resten av huset och burit en massa kartonger så lite träning har jag fått hemma... ;)

Imorgon är det fullt upp med alla förberedelser inför konfirmationen, det ska inhandlas massa mat och göras massa annat men jag måste försöka få till en löparrunda. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag har plockat fram min löparbok igen, nu går jag efter ett löparschema i den. Jag vill undvika att gå på mina rundor och därför utökar jag mina rundor mer och mer för varje gång ju mer jag känner att jag orkar.
Sist tog jag varje backe, stolt över mej själv!

Jag har läst i boken angående pulsklocka angående bästa förbränning, förr sas det att man skulle ju inte ligga för högt i puls för då förbrände man inte fett utan kolhydrater men om man tänker efter så är det ju rätt ogiskt att man förbränner mer fett när man ligger högt.
Enligt boken och pulsförbränning så är det som tidigare sagts en "myt" så nu ska jag försöka ligga på en puls på runt 165-170slag/minut är min tanke. Nu när jag varit på mina rundor så har jag legat på 151 och runt 160. En runda låg jag på nästan 175.
Min maxpuls ligger på 182 om man räknar ut på det lättaste sättet.

Idag har Mattias hämtat den nya bilen så nu står den här och lyser upp garageinfarten. Madde har varit i Linköping på gradering med karaten och kom hem med ett till bälte, stolt mamma till en stolt dotter!!!

Nu säger jag gonatt!

Duktig tjej!

Igår städade jag istort sett hela huset, sen tänkte jag att jag var ju klar med städningen rätt skapligt så jag klipper gräset med. Våran gräsmatta är 1600 kvadrat men jag satte igång... Efter jag kört typ halva ångrade jag mej att jag inte tagit på mej pulsklockan och såg förbrända kalorier. Jag svettades som en gnu!!!
Vi har annars en självgående gräsklippare men den kan vi inte ha nu p.g.a att vi har gkort en inhägnad till hundarna. Så efter gräsklippbningen igår har jag ont i hela kroppen idag och då är det inte bara träningsvärk utan värk i mina leder oxå. Jag kan tala om att gräsklippning är inget för mej längre :(

I går var det ju egentligen dagen då jag skulle ut på löparrunda men det behövdes ju INTE. Förbrönde en del av gräsklippningen:) Idag blir det vilodag. Nu är jag så hungrig så jag mår illa känner jag så nu när Mattias kommer hem på frukost så ska vi ta varsin fralla. Jag har tyvärr slarvat ett par dagar nu och inte gått efter mina 1000 kcal p.g.a att jag haft huvudvärk, illamående och yrsel så jag har ätit middag. Jag ska försöka dricka mina shakes idag om det funkar och kroppen vill.
Idag är jag både frusen och trött så jag tar nog vovvarna och går och vilar en stund efter frukost;)

Nä nu blir det kaffe och fralla! Ha det gott så länge!